Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود حقیقت مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از بارش پراکنده در برخی نقاط خبر داد و گفت: امروز با شمالی شدن جریانات برروی دریای خزر در استان‌های اردبیل، گیلان، غرب مازندران، شمال آذربایجان غربی و شمال آذربایجان شرقی بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: روز سه شنبه گسترش بارش کل سواحل دریای خزر، شمال غرب و خراسان شمالی را فرا می‌گیرد.

حقیقت از استمرار بارش طی روزهای آتی در برخی استان ها خبر داد و گفت: روز سه شنبه در استان های گیلان، مازندران و گلستان بارش باران پیش بینی می شود، همچنین در استان های اردبیل، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات جنوبی زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان هم بارش پراکنده خواهیم داشت.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: بنابر نقشه های هواشناسی در آخر وقت دوشنبه و طی روز سه شنبه بارش باران در استان های گیلان و مازندران تشدید می شود‌.

به گفته او، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه دریای خزر مواج است و همواره در استان های شرقی دریای خزر بارش باران رخ می دهد.

حقیقت در توصیه ای به کشاورزان بیان کرد: با توجه به شرایط جوی، کشاورزان استان گیلان که قصد کشت کلزا را دارند، حداکثر تا چند روز آینده کشت را انجام دهند، در غیراین صورت خسارت چشمگیر خواهد بود.

مدیر کل پایش هواشناسی کشاورزی ادامه داد: با توجه به روند کاهش دما در اکثر مناطق کشور از جمله راستای البرز و زاگرس، کشاورزان نسبت به مصرف کودهای پتاسه در مزارع کلزا اقدام کنند تا محصولشان در برابر سرما مقاوم باشد.

او با تاکید بر اجتناب کشاورزان نیمه شمالی از مصرف کودهای ازوته به سبب افزایش ۲ برابری سرما در مزارع بیان کرد: طی ۲ تا ۳ روز آینده، کشاورزان نیمه شمالی راستای البرز از محلول پاشی و سم‌پاشی اجتناب کنند.

حقیقت ادامه داد: کشاورزان مناطق جنوب غرب و غرب از کشت دیم اجتناب کنند چرا که بارش های اخیر موثر نیست‌.

کاهش ۲.۸ میلی متر بارش نسبت به دوره نرمال

مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی درباره آخرین وضعیت بارش کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار مجموع بارش کشور از ابتدای سال زراعی تاکنون ۳.۷ میلی متر، مدت مشابه سال قبل ۴.۶ میلی متر و دوره بلندمدت ۶.۵ میلی متر است که این امر کاهش ۹ دهم میلی متر نسبت به سال قبل و ۲.۸ میلی متر نرمال بلندمدت را نشان می دهد.

او با اشاره به اینکه کم بارشی در پاییز امسال ادامه دارد، گفت: در پاییز امسال به ویژه  در مناطق نیمه مرکز و جنوب کشور سال زراعی خشکی پیش روست.

مدیرکل پایش هواشناسی کشاورزی در پایان از تاخیر در بارش های پاییزه خبر داد و گفت: نقشه های هواشناسی نشان می دهد که کم بارشی همچنان به قوت خود باقی است و امیدواریم بارش ها از نیمه آذر به بعد آغاز شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی کشاورزی بارش باران کاهش دما پایش هواشناسی کشاورزی بارش باران دریای خزر میلی متر سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۹۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش های کشور نسبت به دوره نرمال ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر است.

به گفته او، علی رغم شرایط مساعد بارش نسبت به دوره نرمال، اما در استان های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی بیشترین کم بارشی را داریم.

وظیفه ادامه داد: در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان برداشت غلات در جریان است، از این رو به سبب بارش های سیل آسا به کشاورزان توصیه می شود که نسبت به انتقال غلات به انبارها اقدام کنند.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: کشاورزان با مراجعه به کارشناسان اقدامات داشت را انجام دهند که بهترین خروجی را داشته باشند.

به گفته او، با توجه به کاهش منابع آبی ناشی از برداشت بی رویه سفره های زیرزمینی به کشاورزان توصیه می شود که در روزهای بارندگی یک تا ۲ نوبت آبیاری را به تاخیر بیندازند که این امر می تواند کمکی به آبیاری هر منطقه باشد‌.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بارش های اخیر در حوزه غرب و جنوب غرب، بخشی از کم بارشی های اخیر در حوزه کشاورزی جبران شد.

وظیفه گفت: با توجه به کاهش بارش و بحران آب در برخی مناطق از جمله تهران، سمنان و خراسان رضوی، مدیریت آب شرب، صنعت و کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه مدیریت آب شرب در این مناطق ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان و دامداران
  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان
  • هشدار به کشاورزان؛ گندم و غلات را به مناطق امن ببرید
  • هشدار نارنجی به کشاورزان/ گندم و غلات را به مناطق امن حمل کنید
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در گیلان
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در گیلان